Particulier
Zakelijk

Bodemisolatie

Uw energierekening én het milieu plukken beide de vruchten van bodemisolatie. Door de kruipruimte onder uw huis te isoleren, gaat er veel minder warmte verloren. Vooral interessant voor huizen met een vochtige, lage kruipruimte.

Besparen met bodemisolatie

Heeft u een kruipruimte onder uw vloer die lager is dan 50 centimeter? Dan is bodemisolatie in 90% van de gevallen uitermate geschikt. Met bodemisolatie verhoogt u het wooncomfort binnenshuis aanzienlijk. Hiermee bereikt u namelijk dat uw kruipruimte droog is én blijft. Water en waterdamp krijgen geen kans, en voor schimmels en ongedierte ontbreekt een voedingsbodem om verder te groeien. Het resultaat? Meer wooncomfort voor u en tot 12% besparing op uw energieverbruik.

De voordelen

  • Geen koude voeten meer: veel kou komt uw huis binnen via de vloer. Door bodemisolatie houdt uw huis aanzienlijk meer warmte vast en verdwijnt er geen kou meer via de onderste laag van uw woning of bedrijf. Dit zorgt voor een hogere temperatuur van zowel de vloer, als uw gehele woning of pand. U heeft dus geen verdere vloerverwarming meer nodig!
  • Energiebesparing en een beter milieu door kruipruimte-isolatie: het isoleren van de bodem gaat warmteverlies tegen. Hierdoor zullen uw energierekeningen aanzienlijk worden verlaagd. Ook heeft het verminderde energieverbruik positieve invloed op het milieu.
  • Geldbesparing en een korte terugverdientijd van de kosten: doordat uw energiekosten verlagen, bespaart u jaarlijks veel geld. Hierdoor heeft u al snel de kosten van de isolatie terugverdiend. Vanaf dan maakt u een aanzienlijke winst zonder dat u er zelf nog iets voor hoeft te doen.
  • De kruipruimte toegankelijk houden, is meestal geen probleem: de ruimte onder de vloer wordt maar gedeeltelijk opgevuld, tegen de onderkant van het vloeroppervlak.
  • De vochtigheid binnen neemt sterk af: een groot voordeel van vloer- en bodemisolatie is dat de luchtvochtigheid in uw woning of pand sterk afneemt. Hierdoor zult u minder last hebben van schimmel, huisstofmijt en zilvervisjes.
  • Investering in de toekomst: door de besparingen die u door middel van isolatie bereikt, doet u een is goede investering. U verdient de kosten snel terug. Daarnaast stijgt de waarde van uw woning of bedrijfspand.
  • Goed voor uw gezondheid: vloer- en bodemisolatie verminderen beide vocht en kou in uw woning of op uw werkplek. Hierdoor zal ziekte in sommige gevallen worden voorkomen. Daarnaast werkt isolatiemateriaal brandwerend en dus maakt het uw woning of bedrijf veiliger.

Zo werkt het

Bij bodemisolatie brengen wij een isolatielaag aan die de vochtige kruipruimtebodem geheel bedekt. De verdamping vanuit deze vaak natte bodem wordt door bodemisolatie verminderd. Zo dringen we ook mogelijke vochtproblemen terug. Het vochttransport uit de kruipruimte wordt sterk verminderd en het warmteverlies vanuit de woning wordt beperkt. Bij bodemisolatie isoleren wij uw woning vanuit de kruipruimte. Is de kruipruimte niet toegankelijk? Dat is geen probleem; er zijn ook mogelijkheden om uw woning van buitenaf te isoleren.

Direct offerte aanvragen

Benieuwd naar de mogelijkheden om uw woning te isoleren? Vraag een vrijblijvende offerte aan. Liever persoonlijk contact? Bel dan direct met ons.