Particulier
Zakelijk

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een veel gekozen vorm van isoleren. En dat is niet zo gek. Het is een effectieve manier om warmteverlies in uw woning te verminderen. Bovendien is het een snelle, eenvoudige én financieel gunstige keuze. Benieuwd naar de mogelijkheden van spouwmuurisolatie? En naar wat muurisolatie kost? Wij helpen u graag verder.

Besparen met spouwmuurisolatie

Via het isoleren van binnenmuren en/of buitenmuren wordt energieverlies via de muur al direct tot minder dan de helft gereduceerd. Vergeleken met andere isolatiemethoden is terugverdientijd van spouwmuurisolatie dan ook kort. Gemiddeld heeft u spouwmuurisolatie in 3 tot 4 jaar terugverdiend! Wordt de spouwmuur geïsoleerd met glaswol? Dan profiteert u ook van de geluiddempende werking daarvan. Bovendien krijgt uw woning na spouwmuurisolatie een beter energielabel en stijgt de waarde van uw woning!

De voordelen

  • Hoge kostenbesparing door laag energieverbruik: doordat uw huis aanzienlijk sneller warm wordt, maar ook de warmte vasthoudt, bespaart u veel energie.
  • Geen kou in de winter en koel in de zomer: door middel van spouwmuurisolatie wordt de warmteregeling in uw woning sterk verbeterd. U heeft dus meer invloed op de temperatuur in uw huis en een perfect wooncomfort.
  • Korte terugverdientijd van de kosten: ook financieel gezien is het voor u erg voordelig en een goede investering om uw spouwmuren te laten isoleren. Dit komt doordat u jaarlijks tot wel 25% bespaart op uw energiekosten. Hierdoor heeft u binnen gemiddeld 4 jaar uw kosten al terugverdiend! Na deze jaren geeft dit dus een hoog rendement op uw investering.
  • Geluiddempend effect: spouwmuurisolatie met glaswol heeft niet alleen invloed op de temperatuur in uw huis, maar het heeft ook een geluiddempend effect. Doordat de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur is opgevuld heeft u minder last geluidsoverlast.
  • Verhoging van de waarde van het pand: door spouwmuurisolatie verhoogt u de waarde van uw pand. Dit kan natuurlijk goed van pas komen bij het verkopen of verhuren van uw woning of pand.
  • Verhoging energielabel: door spouwmuurisolatie kunt u het energielabel van uw woning verhogen.

Zo werkt het

Bij spouwmuurisolatie wordt het isolatiemateriaal met speciale apparatuur in de holle spouwruimte aangebracht. Daarvoor worden in de buitenwand, op de kruising van een horizontale en een verticale voeg, gaatjes geboord. Alles gebeurt dus van buitenaf; doeltreffend en vrijwel zonder overlast voor u.

Direct offerte aanvragen

Benieuwd naar de mogelijkheden om uw woning te isoleren? Vraag een vrijblijvende offerte aan. Liever persoonlijk contact? Bel dan direct met ons.