Particulier
Zakelijk

Vloerisolatie

Vloerisolatie is een zeer rendabele isolatiemaatregel. Een warmere vloer maakt dat u extra comfort ervaart en minder hoeft te stoken. Voor het isoleren van uw vloer zijn verschillende methodes.

Besparen met vloerisolatie

Niets zo vervelend als een koude vloer! En hoewel warme sokken en een dik tapijt soms lijken te helpen, is het warmteverlies er niet minder door. Isolatie van de vloer is daarom een niet te onderschatten onderdeel van het totale isolatiepakket van uw woning. Het isoleert de woning letterlijk en figuurlijk van de meestal vrij vochtige kruipruimte. Vloerisolatie is dan ook een zeer rendabele isolatiemaatregel; u bespaart er tot 12% mee op uw energieverbruik.

De voordelen

  • Geen koude voeten meer: veel kou komt uw huis binnen via de vloer. Door isolatie onder de vloer houdt uw huis aanzienlijk meer warmte vast en verdwijnt er geen kou meer via de onderste laag van uw woning of bedrijf. Dit zorgt voor een hogere temperatuur van zowel de vloer, als uw gehele woning of pand. U heeft dus geen verdere vloerverwarming meer nodig!
  • Energiebesparing en een beter milieu door kruipruimte-isolatie: het isoleren van uw vloer gaat warmteverlies tegen. Hierdoor zullen uw energierekeningen aanzienlijk worden verlaagd. Ook heeft het verminderde energieverbruik positieve invloed op het milieu.
  • Geldbesparing en een korte terugverdientijd van de kosten: doordat uw energiekosten verlagen, bespaart u jaarlijks veel geld. Hierdoor heeft u al snel de kosten van de isolatie terugverdiend. Vanaf dan maakt u een aanzienlijke winst zonder dat u er zelf nog iets voor hoeft te doen.
  • De kruipruimte toegankelijk houden, is meestal geen probleem: de ruimte onder de vloer wordt maar gedeeltelijk opgevuld, tegen de onderkant van het vloeroppervlak.
  • De vochtigheid binnen neemt sterk af: een groot voordeel van vloer- en bodemisolatie is dat de luchtvochtigheid in uw woning of pand sterk afneemt. Hierdoor zult u minder last hebben van schimmel, huisstofmijt en zilvervisjes.
  • Investering in de toekomst: door de besparingen die u door middel van isolatie bereikt, doet u een is goede investering. U verdient de kosten snel terug. Daarnaast stijgt de waarde van uw woning of bedrijfspand.
  • Goed voor uw gezondheid: vloer- en bodemisolatie verminderen beide vocht en kou in uw woning of op uw werkplek. Hierdoor zal ziekte in sommige gevallen worden voorkomen. Daarnaast werkt isolatiemateriaal brandwerend en dus maakt het uw woning of bedrijf veiliger.

Zo werkt het

Vloerisolatie is een vorm van isolatie waarbij isolatiemateriaal wordt aangebracht onder uw vloer. Isolatie onder de vloer is mogelijk bij betonnen, houten, stenen en laminaatvloeren, mits er zich een kruipruimte onder uw vloer bevindt met een hoogte van minimaal 50 cm. Vloerisolatie kunnen wij met diverse systemen aanbrengen. De uiteindelijke keuze is afhankelijk van de hoogte, de vochtigheid, en de aanwezigheid van hout of beton. Is uw kruipruimte lager dan 50 cm? Dan is bodemisolatie vaak de beste oplossing.

Ook voor u!

In vrijwel alle woningen is isolatie van de vloeren mogelijk. Wilt u graag meer wooncomfort? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden, besparing en kosten van vloerisolatie. Uiteraard geven we u ook graag informatie over andere vormen van isolatie; ook voor bodemisolatie van uw kruipruimte, dakisolatie en spouwmuurisolatie kunt u bij ons terecht.

Direct offerte aanvragen

Benieuwd naar de mogelijkheden om uw woning te isoleren? Vraag een vrijblijvende offerte aan. Liever persoonlijk contact? Bel dan direct met ons.