Particulier
Zakelijk

Subsidie energiebesparing eigen huis

Subsidie energiebesparing eigen huis

Na een tijdelijke stop gaat de subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) weer open voor eigenaar-bewoners. Dit betekent dat u als eigenaar-bewoner de subsidie vanaf 2 september 2019 kunt gaan aanvragen. De overheid wil huiseigenaren aanmoedigen om energiebesparende maatregelen te nemen en stelt hiervoor 84 miljoen euro beschikbaar. Per woning is het mogelijk om  € 10.000 subsidie te krijgen. De voorwaarden zijn op 15-8 gepubliceerd in de Staatscourant.

Voorwaarden aanvragen subsidie

Het is mogelijk om subsidie aan te vragen voor maatregelen die uitgevoerd en betaald zijn vanaf 15 augustus 2019. Aanvragen kunnen vanaf 2 september worden ingediend op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Als u voor de subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) in aanmerking wilt komen, moeten er minimaal 2 grote energiebesparende isolatiemaatregelen in de eigen bestaande koopwoning uitgevoerd worden. Pas nadat de maatregelen zijn uitgevoerd en betaald kan de subsidie aangevraagd worden. Een andere voorwaarde is dat u niet eerder SEEH subsidie kreeg en u als aanvrager zowel de eigenaar als bewoner bent van de woning.

De subsidieregeling wordt uitgevoerd door RVO.nl in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Een eigenaar-bewoner kan de subsidie alleen achteraf aanvragen, dus ná de uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Let op: er is alleen subsidie beschikbaar voor de maatregelen die na publicatie van de regeling uitgevoerd worden.

ISDE subsidie

Direct offerte aanvragen

Benieuwd naar de mogelijkheden om uw woning te isoleren? Vraag een vrijblijvende offerte aan. Liever persoonlijk contact? Bel dan direct met ons.